1. Funskjon og design i baderommet

Det er stadig nye trender innenfor funksjon og design i baderom og viktigheten av ulike sluk som skal dekke ulike behov.

Baderommet har blitt mer enn bare et funksjonelt rom – det har utviklet seg til å bli et sted for avslapning, velvære og personlig stil. I dagens designverden er det viktig å følge med på de nyeste trendene for å skape moderne, og tiltalende baderomsomgivelser. Slukets plassering og funskjon er et viktig valg for flere tiår fremover. Det er det mest sårbare området på et baderom, og er svært kostnadskrevende å endre i fremtiden. Derfor er det viktig at beslutningstakere er bevisst om at dette er en investering i fremtiden

Purus utforsker hele tiden de viktigste trendene som har formet baderommet de siste årene, og hvordan disse trendene påvirker valget av sluk for å dekke ulike behov.

Purus er et ledene merke i hele norden, kjenner byggeskikk og har utarbeidet tekniske løsninger i samarbeid med Fagrådene og installatørene selv. På samme måte skal utforming og design følge øvrige trender for innredning og estetikk.

Det er en økende bevissthet rundt å skape baderom som ikke bare er vakre, men også funksjonelle. Kunder ser etter innovative løsninger som bidrar til bedre brukervennlighet og maksimerer plassen på badet. Dette inkluderer å velge riktige sluk som effektivt drenerer vannet og forhindrer vannskader. Kanskje også gir rom gjenvinning og bærekraft.

Det er viktig å tilpasse slukvalget etter ulike kunders behov. For noen kan det være viktig å ha et sluk som er diskret og passer sømløst inn i det overordnede baderomsdesignet. For andre kan det være essensielt med et sluk som takler store vannmengder og håndterer spesifikke krav, som for eksempel i dusjområdet.

Vi oppdager i dialog med brukerne hvordan riktig slukvalg kan være en avgjørende faktor for å oppfylle både funksjonelle og estetiske behov i dagens moderne baderom. Ved å kombinere innsikt i trender og tilpasning til individuelle behov, vil vi kunne skape bademiljøer som både inspirerer og tilfredsstiller kundenes forventninger.

Når det gjelder bad vil vi alltid ønske å dykke inn i spennende trender og utforske viktigheten av å velge de riktige slukene for å skape drømmebadene for våre kunder.

  1. Minimalistisk og stilrent design: En av de fremtredende trendene er et minimalistisk og stilrent design, der baderommet fremstår som ryddig og elegant. For å oppnå dette er det viktig å velge sluk som integreres sømløst i gulvet eller veggen, slik at de ikke forstyrrer den rene estetikken. Purus sin mest populære produkserie er Purus Line og Purus PRO Line. Dette er Linjeavløp, eller et smalt avlang sluk som kan ha svært mange varianter av rister i mønster og farver. Sluket kan flislegges, noe som gjør slukdesignet nesten usynlig. Dette kalles Purus Tile Insert eller Purus PRO Line Premium.
  2. Naturlige materialer og farger: Naturen inspirerer baderomsdesign i dag, og naturlige materialer som stein, tre og marmor blir stadig mer populære. Sluk i rustfritt stål eller med steinoverflater passer perfekt inn i denne trenden og bidrar til å skape et harmonisk og naturlig utseende. Mange av Purus sine sluk er av rustfritt stål og og har farvenyanser av dette. Fra firkanter til hjørnesluk. Purus Line Corner er sluk som passer svært godt i et dusjhjørne.
  3. Smartere og mer funksjonelle løsninger: Kundene ønsker baderom med smartere og mer funksjonelle løsninger. Her er sluk med innebygde teknologier, som selvrensende mekanismer eller anti-lukt systemer (no, svært ettertraktet, da de gjør vedlikeholdet enklere og sørger for bedre hygiene. Purus har til alle sine sluk en Nood vannlås. Dette sikrer at det ikke blir lukt når vannet tørker ut etter langvarig fravær.
  4. Fokus på bærekraft: Miljøvennlige og bærekraftige løsninger blir stadig viktigere for kundene. Sluk produsert med resirkulerte materialer eller som effektivt reduserer vannforbruket er derfor etterspurt, da de bidrar til et mer miljøvennlig baderom. Purus er svært opptatt av bærekraft og det meste som er mulig av gjenbruk bar plast, blir resirkulert hos Purus. Purus sine fabrikker i Sverige tilsier at det er kortreist distribusjon og laget av materialer som følger norsk og nordisk byggeskikk. Miljøkravene blir i ivaretatt og kravene til Åpenhetsloven tilsier også at det er transparent og oversiktlig arbeidskraft med miljøbetryggende materialer.
  5. Tilpasning til ulike behov: Alle baderom er forskjellige, og det er viktig å tilpasse slukene etter de spesifikke behovene til hver enkelt kunde. Noen baderom kan ha behov for ekstra stor kapasitet for å takle regelmessige vannstrømmer, mens andre krever diskrete sluk som passer perfekt inn i små dusjområder. Purus har sluk som passer til svømmehaller, garderober, hoteller og store industrifelt, like mye som et lite baderom eller vaskerom. Derfor er det viktig å ha løsninger, kunnskap og deler som passer behovene nå og i fremtiden. Det er med tanke på hva som gir muligheter fremover som bør være viktig for valg av produktløsning.

Ved å ta hensyn til disse spennende trendene og velge de riktige slukene som passer til kundenes behov, kan man skape drømmebadene som ikke bare er visuelt tiltalende, men også funksjonelle, bærekraftige og tilpasset hver enkelt kundes ønsker og preferanser. Det er dette som virkelig gjør baderomsdesignet til en spennende og givende oppgave for både kunder og designere.