4- Purus line –kvalitet under gulvet

Under overflaten av Purus Designsluk finnes en slukpotte laget av Polypropylen. Dette er plast som er meget godt beskyttet mot temperatursvingninger, kjemikalier og har høy slagfasthet. Overgangen til klemringfestet har vi gjort smidig for å unngå skarpe kanter som kan skade membranen. Klemringen er laget av rustfritt stål (AISI 306). Den er skrudd med seks skruer og er fullstendig stabil. Tilkoblingen til membranen skjer derfor helt uten risiko for lekkasje.

Purus line produktegenskaper

Purus line er et moderne baderomssluk som oppfyller dagens krav til funksjon, design og sikkerhet. Det er godkjent for montering inntil vegg slik at kunden slipper å stå på sluket når de dusjer.

Noen av de viktigste produktegenskapene å vite for deg som kundeveileder er:

•Purus line kan installeres i både betong- og trebjelkelag.

•Det er produsert i Sverige, spesielt tilpasset norsk byggeskikk.

•Sluket har teknisk godkjenning fra SINTEF.

•Kan monteres med topp- og bunnmembran.

•Sluket finnes i lengdene 600, 700, 800, 900, 1000 og 1200 mm (Insert tile-risten kommer maks i 1000 mm lengde).

•Det meste er lagerført på vårt sentrallager på Langhus.

Purus Designsluk leveres også med en såkalt NOOD-vannlås. NOOD er en fjæropphengt vannlås. Den er konstruert slik at den åpnes når vann renner ned i avløpet, og lukkes når vannet avtar. I lukket posisjon beskytter den mot lukt fra rørene, selv om vannet fordamper. Under gulvet har vi altså utviklet et produkt av kvalitet med fokus på en trygg og sikker installasjon

Purus line er godkjent for montering helt inntil vegg. For å sikre penest mulig resultat så anbefaler vi at installatør monterer Purus line slukpotte helt inntil platen som skal flislegges (Wedi/Litex/gips). Sluket kan monteres i både betong- og trebjelkelag.

Hvordan finne riktig lengde på designsluket?

Et av spørsmålene vi får oftest er hvilken lengde skal man velge på sluket?

Det er to faktorer som spiller inn her:

•Lysåpningen på dusjdørene

•Nedsenk av dusjsonen, eller ei

Til tross for at dusjdører ofte oppgis som 80×80 cm / 90×90 cm så er det sjeldent at lysåpningen faktisk er det. Ofte er denne noen millimeter mindre, for eksempelvis 79,5 cm.

Når det gjelder sluket så er det viktigste at man har plass til å få opp risten for å rense vannlåsen / inspisere sluket. Er lysåpningen 79,5 anbefaler vi at man går en størrelse ned, til 700mm, for å være sikker på at man kommer til vannlåsen.

Er dusjsonen derimot nedsenket så er det ikke noe i veien for å velge et sluk som fyller hele dusjsonen. Da har man ikke samme utfordring med dusjdøren.

Norsk byggkeramikk forening har utarbeidet en veileder med eksempel på hvordan fall på et baderomsgulv kan planlegges, når man benytter rennesluk:

Purus line fordeler

Hovedfordelene med å velge Purus line som sluk på baderommet er mulighetene et rennesluk gir kunden når det kommer til design på baderommet.

•På grunn av ensidig fall så kan kunden kan velge store gulvfliser på hele baderomsgulvet. Dette er med på å øke romfølelsen visuelt på badet, da man ikke har det skarpe skillet mellom dusjsone og resten av badegulvet. Bruken av store fliser på hele gulvet gir også færre fuger å vaske rene.

•Når man kjøper et Purus line-sluk får man en komplett pakke som inneholder alt man trenger til standardmontasje; rist, hårsil, ramme, klemring, støtteben/bjelkelagsbrakett, slukpotte, NOOD-vannlås.

Det er et stort spenn i design på ristene til Purus line, slik at de passer inn i ethvert hjem. Twist er standardrist, men det er lett å bytte ut risten til fordel for en annen. Det er flere mønstre og farger å velge mellom; velg et design som matcher resten av sanitærutstyret, eller velg en rist med flisinnsats så sluket glir i ett med baderomsgulvet for et minimalistisk og rolig preg.